Omgeving

 

Activiteiten

 

Contact

 

Accommodatie

 

Reserveren

 

Reviews

 

Arrangementen

Gea Messchendorp           06 21 99 83 87

Over bij de boefjes

 

Wie zijn de boefjes?

Wij, Jan Wietse en Gea zijn de boefjes. Deze geuzennaam kregen we lang geleden van een goede vriend van ons. We noemen onszelf daardoor ook al heel lang de boefjes.

 

Waarom de naam “bij de boefjes” voor de groepsaccommodatie?

Na 18 jaar stad Groningen wilden we meer in de natuur vertoeven en vonden een idyllisch huis met een oude boerenschuur in het buitengebied van Zuidvelde, vlak bij gevangenisdorp Veenhuizen. Vanuit ons huis zien we in de verte de eerste gevangenis liggen. De boefjes vlak bij een boevendorp, zo ontstond de naam.

 

Hoe is bij de boefjes ontstaan?

Vanaf het moment dat we hier gingen wonen in 2007 borrelden er allerlei ideeën op om iets met de oude boerenschuur te gaan doen.  Uiteindelijk ontstond het plan om iets te maken waar al onze talenten, passies, kennis en ervaring plek konden krijgen en we onze dromen samen konden waarmaken.

Zes jaar geleden zijn we gestart met slopen en sparen en stuurden we

een eerste brief aan de gemeente Noordenveld met onze plannen.

De afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt om het gebouw letterlijk neer te zetten en in te richten. Samen met diverse fantastische bouwvakkers (waaronder Oldambtbouw en Melonbouw), familie en vrienden is het ons gelukt om onze gezamenlijke droom te verwezenlijken.

 

Over de eigenaren

Gea Messchendorp is werkzaam bij Centrum Beeldende Kunst (gemeente Groningen) als financieel en administratief medewerker. Ze is met haar ervaring in de culturele sector en haar achtergrond als grafisch vormgever en medewerker van een veilinghuis een creatieve duizendpoot. Haar passies zijn koken en tuinieren welke ze gaat toepassen in bij de boefjes.

 

Jan Wietse Fokkema heeft een eigen onderneming genaamd CO8.

De werkzaamheden binnen deze onderneming betreffen interim- en verandermanagement, procesbegeleiding, advisering, training en coaching. Daarnaast was hij jarenlang werkzaam in de culturele- en onderwijssector en als muzikant en artiest.

 

De Fledders 10

9335 TH Zuidvelde

06 21 99 83 87

info@bijdeboefjes.nl

Volg ons

KVK 82439427

BTW 862471539B01

Privacy & cookie statement