Gea Messchendorp           06 21 99 83 87

Ontdek de kop van Drenthe

 

Bij de boefjes ligt in het buitengebied van het kleine Noord-Drentse dorpje Zuidvelde. In de directe omgeving van het Fochteloërveen (kraanvogels), Veenhuizen (gevangenisdorp) en Norg (toeristisch). En binnen 30 minuten rijden de steden Assen en Groningen. Onderstaand

een onvolledige opsomming van mogelijkheden en zo gewenst hebben we meer info.

Zuidvelde

 

Zuidvelde is een dorp met ongeveer 200 inwoners. Een deel van het dorp is beschermd dorpsgezicht. De Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten heeft in een karakteristieke houten schuur in het centrum een leuk informatiepunt over het dorp en de directe omgeving. Vanuit hier kun je vele mooie wandel- en fietstochten maken naar de omliggende dorpen Westervelde, Norg, Huis ter Heide, Veenhuizen, Peest en Zeijen.

Fochteloërveen

 

Het Fochteloërveen is een 2500 ha groot natuurgebied en geldt als een van de weinige en best bewaarde hoogveengebieden in Nederland. In het gebied staan uitkijktorens en -platforms, waar de 'zeven' wel de meest in het oog springende van is. In het voorjaar heb je goede kans om kraanvogels te spotten. Maar een goed bewaard geheim is dat deze bijzondere vogels ook regelmatig zijn te spotten in de weilanden rond onze accommodatie.

Veenhuizen

 

Veenhuizen is een uniek dorp. Een voormalige dwangkolonie waar meer dan honderd Rijksmonumenten getuigen van een bijzonder verleden. Rechte lanen en statige panden, musea, ateliers en sfeervolle eet- en drinkadresjes – allemaal gevestigd in historische gebouwen.

 

In het Tweede Gesticht, dat als enige gesticht van de Maatschappij van Weldadigheid de tand des tijds heeft doorstaan, is tegenwoordig het Gevangenismuseum gevestigd. Over het dorp zijn een aantal mooie boeken geschreven, waaronder Het pauperparadijs van Suzanna Jansen. Veenhuizen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Norg

 

Het prachtige dorp Norg, met een gezellige brink, is geliefd bij recreanten en toeristen. De bossen van het Norgerholt liggen op steenworp afstand van het dorp en verdienen een bezoek. De oude dorpskern heeft maar liefst vijf brinken met rondom verscheidene karakteristieke Saksische boerderijen. Oorspronkelijk lagen de brinken aan de rand van het dorp. Ze waren bedoeld voor het verzamelen van het vee. Het esdorpenlandschap rond Norg is nog vrij oorspronkelijk. Norg heeft een ruim aanbod winkels en horeca-faciliteiten.

Assen

 

Assen is vooral bekend van de jaarlijkse TT-motorraces. Het oude centrum van de stad is gelegen tussen de Singels. Naast het Drents Museum en theater- en filmhuis De Nieuwe Kolk zorgen horeca en kleine winkeltjes voor een aangenaam verblijf. In het prachtige oude Asserbos is een kinderboerderij en een theeschenkerij, vanaf deze plaats starten vier wandelroutes. Aan de rand van Assen ligt het recreatiegebied Baggelhuizen. Daar is een zwemplas die zorgt voor verkoeling tijdens de warme zomerdagen.

Groningen

 

Groningen is een bruisende studentenstad. De jongste stad van Nederland kent een lange, roerige geschiedenis en dat is te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Groningen is ook een stad met lef, de stad heeft de meest vernieuwende architectuur binnen haar grenzen. En Groningen is ooit verkozen tot Beste Binnenstad, omdat het er zo goed vertoeven is. Bezoek het Groninger Museum, beklim de Martinitoren of ga lekker shoppen in de hippe kleine winkeltjes. En eindig de dag op een van de vele gezellige terrasjes.

De Fledders 10

9335 TH Zuidvelde

06 21 99 83 87

info@bijdeboefjes.nl

Volg ons

KVK 82439427

BTW 862471539B01

Privacy & cookie statement